Sunday, 28 October 2012

MAAF KAN SAYA :')




assalamualaikum ,
pertama sekali anysis nak mintak maaf kepada ibubapa , family , kawan-kawan , guru-guru yang pernah mengajar anysis dan tak lupa juga kepada orang-orang yang anysis kenal..
orang kata kalau nak buat sesuatu mesti mendapat restu daripada ibubapakan baru berkat apa yang kita nak buat kan?

anysis cuma nak bagitahu yang anysis sayang kan family anysis.... * sayang sangat-sangat * . .
so kalau anysis ada buat salah maaf kan anysis ek.
untuk kawan-kawan pula korang adalah kawan yang terbaik lah . .
mungkin korang terasa dengan perangai anysis atau apa2x jew yang anysis lakukan.. 
segala salah dan silap anysis harap diampunkan .. 

 
 kepada cik E  :- aku baru kenal kau tahun niy tak sampai setahun aku kenal kau 
                          tapi aku dah dengar macam-macam cerita tentang diri kau..
                         aku percaya kan kau tapi bila aku percayakan kau aku yang kecewa ...
                          so aku harap kau berubah lah..  sebelum terlambat..  sebab aku kadang-kadang
                         tak tahu nak percaya atau tak apa yang kau cakap.. 
                          sebab aku cuma manusia biasa selalu melakukan kesilapan..
                         kalau apa yang aku tulis niy kau terasa aku mintak maaf sangat -sangat..
                         aku harap kau dapat berubah  agar orang lain akan senang berkawan dengan kau . .  

TERIMA KASIH KERANA SUDI MELUANGKAN MASA UNTUK MEMBACA POST INI. . ^_^
                   

Saturday, 27 October 2012

'SPM'



assalamualikum,
now anysis nak cite pasal tajuk kat atas tu .. 
tinggal lagi beberapa hari jew lagi nak periksa spm..
semua perasaan bercampur baur ...
anysis takut nak ambik spm sebenarnya   
rasa macam nak lari jew 
tapi apa boleh buat kan ? !
spm menentukan masa depan kita. .
so anysis doa kan semua calon-calon spm bagi tahun 2012 dapat buat yang terbaik. .
termasuk anysis jugak.. heeheehe 
first anysis tak suka manusia-manusia lain panggil anysis dengan perkataan ' bongok, bodoh , gila , bengap , lembap atau lain-lain yang berkait rapat '
rasa macam nak bagi paw jew kat muka tuh. .
dah lah anysis niy nak ambik exam SPM 
kalau lah apa yang manusia-manusia tu cakap btoy-btoy terjadi kat anysis macam mana ?
so untuk manusia-manusia tuh cakap tu biar elok sikit ek. .
kalau rasa nak jadi bongok atau apa2x jew cakap kat diri sendiri jangan cakap kat orang lain. .
sabo jew lah =.='


blabla3x mesti korang malas nak baca kan  ! !
so nak ringkas kan cite anysis harap kawan-kawan dan sepupu-sepupu anysis dapat buat yang terbaik dalam peperiksaan SPM ..
dan doa kan untuk anysis dan mereka yang diatas sana tuh ek :)
okeyh  ^_^


JASA KORANG ANYSIS TAK AKAN LUPAKAN :)




Saturday, 6 October 2012

Tips Belajar - (^-^)





1) tips mengulang kaji
     - cari tempat yang tenang dan serasi dengan jiwa kita
     - siapkan semua 'bekalan' dengan sempurna
     - duduk tegak dikerusi yang selesa
     - baca doa penerang hati
     - baca buku & nota mengikut teknik yang betul
     - ingat & fikir isi utama
     - catat/lakar
     - semak semula ketepatan maklumat
     - ulang sebut @ ceritakan pada orang lain
     - buat rumusan
     - jawab soalan
     - tampal maklumat rumit di dinding
     - baca doa tanda kesyukuran selepas belajar

2) tips tidak lupa
    - jangan makan kepala ikan
    - jangan makan organ dalaman
    - jangan minum semasa makan
    - jangan minum @ makan makanan yang tercemar oleh semut
    - banyakkan makan makanan mengandungi soya
    - makan kismis , kurma & madu
    - banyakkan makan kacang
    - pakai minyak wangi ketika belajar @ menghadapi peperiksaan
    - jangan mkan terlalu kenyang
    - jangan kecing berdiri

3) ciri-ciri pelajar cemerlang
     - taat kepada ALLAH
     - solat
     - hormati kedua ibubapa & doakan mereka
     - hormati & sayangi guru
     - bersungguh-sungguh melakukan sesuatu perkara untuk capai kecemerlangan
     - minat & suka pada pelajaran yang dipelajari
     - membantu rakan yang memerlukan pertolongan
     - doa & bersyukur kepada ALLAH
     - bertawakal
     - mahir dalam setiap mata pelajaran


tips niy anysis jumpa waktu anysis tengah jalan-jalan dekat Gogle :) 
so anysis nak kongsi dengan korang ^-^
untuk renungan bersama .. hee  ?  
mana lah tau berguna . . 


New here!



Firstly! now i'm start bloging.
Give your support guys!
*^^*